Functional Safety Ekspert-certifikatet erklærer viden og ekspertise i sikkerhedsinstrumenterede systemer og er en del af TÜV Rheinlands Functional Safety-program, som tilbyder ingeniører eller personer, som har arbejdet inden for feltet Functional Safety i mange år, muligheden for at få formelt bevis på deres kompetencer og viden.

Før TÜV Rheinland udsteder certifikatet skal ansøgeren demonstrere kompetence og erfaring inden for Functional Safety. Arbejde udført af ansøgeren sendes til TÜV Rheinland, som så gennemgår dokumentationen og vurderer kvalitetskundskaberne, den tekniske viden samt ansøgerens specifikke ekspertise inden for funktionel sikkerhed.

Kun en godkendt FS-ekspert (TÜV Rheinland) kan blive en anerkendt lærer i de uddannelsesforløb, som tilbydes af TÜV Rheinlands program i Functional Safety, samt udføre disse uddannelsesforløb i hans/hendes specialiseringsområde.

I øjeblikket er der mere end 100 FS-eksperter (TÜV Rheinland) verden over, som er blevet godkendt af TÜV Rheinland.

GFS er også medlem af det internationale IEC 61511-udvalg. Dette udvalg udvikler og opdaterer IEC-standarden 61511, Sikkerhedsinstrumenterede Systemer i procesindustrien.