Om DotBlue

DotBlue er den foretrukne rådgiver til alle i maskin- og procesindustrien, når der er brug for teknisk sikkerhed – også kaldet Functional Safety.

Vores fokus er at skabe sikre arbejdspladser, og da ikke to pladser er ens, skræddersyr vi vores ydelser efter kundernes behov. Det skaber stor værdi, uden at gå på kompromis med sikkerheden. Vi sikrer hele anlægget, således at hverken mennesker, miljø eller materiel udsættes for unødig risiko. Vores rådgivning dækker også myndighedskrav samt udførelse af korrekt risikoanalyse, for at opnå den optimale og økonomiske løsning.

Vi prioriterer vidensdeling højt, hvorfor vi har fokus på løbende afholdelse af kurser og netværk-events.

Hos DotBlue har vi certificerede og stærke kompetencer samt den nødvendige erfaring, og kan yde kvalificeret assistance for hele Functional Safety livscyklussen, hvilket omfatter alt fra design, idriftsætning, drift, vedligeholdelse samt til demontering af et anlæg eller maskine. Og vi er ligeledes den foretrukne sparringspartner, når der skal bruges rådgivning inden for ATEX og CE-mærkning af maskiner og proces anlæg.

Vi har arbejdet med teknisk sikkerhed i mere end 25 år.

Vi kan håndtere det overordnede projekt, ligesom vi også kan dykke ned i detaljerne, kontrollere det komplekse og gøre selv det komplekse til noget håndgribeligt og enkelt for vores kunder.

Vi er ISO 9001 certificeret, hvilket forstærker vores forpligtelse til at sikre kvaliteten af alt vores arbejde.

Kompetencer & Certificering

DotBlue’s konsulenter har de rette kompetencer og den nødvendige erfaring til at yde støtte til dig i teknisk rådgivning og alle faser af sikkerhedslivscyklussen, hvilket omfatter design, idriftsætning, vedligeholdelse og drift samt opfølgning.

Baseret på mange års praktisk erfaring og uddannelse har vores konsulenter førsteklasses kompetencer til at assistere dig i et hvilket som helst stadie af arbejdsopgaven og hjælpe dig med alle former for teknisk sikkerhed.

  • TÜV certificerede eksperter inden for SIS og PH&RA

  • Nøglekonsulenter har bestået “TÜV Functional Safety Program” og er ATEX CompEX certificeret

  • Anvender anerkendt software som PHA-Pro, ExSILentia, Safexpert etc.

  • ISO 9001 certificeret

  • DotBlue er upartisk og uafhængig af leverandører

  • Medlem af DS udvalgene – Functional Safety, Maskinsikkerhed og ATEX

Hvorfor DotBlue

Ovenfra set, er alting i virkeligheden blot en lille (blå) plet; enkelt og håndgribeligt. Men tættere på, træder detaljerne frem og hvad der før virkede overskueligt og ligetil, er nu blevet komplekst.
Vi mener, at vi – med de kompetencer DotBlue repræsenterer – kan håndtere begge dele. Både overskue projekterne, men også dykke ned i detaljerne, kontrollere det komplekse og gøre selv det komplekse til noget håndgribeligt og enkelt for vores kunder.

Farven ”blå” repræsenterer for os kompetencer, troværdighed, visdom, åbenhed og inspiration. Altså vores kerneværdier i DotBlue.

Derudover symboliserer halvcirklerne i vores logo, de 3 sammenlagte selskaber, som via fusionen har dannet fundamentet for DotBlue A/S.
Dette er symbolet på historien og den komplette løsning – nemlig at skabe sikre arbejdspladser.

Historien 

DotBlue

.

I 2023 kunne LUND E&C fejre 25 år og det blev anledningen til at samle selskaberne LUND E&C, GFS og FSCPH i en fælles fusion, og starten på et nyt kapitel med én fælles fremtid.

Samme team, samme kompetencer – men nyt navn, nemlig DotBlue A/S.

Meget er sket igennem årene og behovet for ”Functional Safety” i maskine- og procesindustrien, har fået mere og mere fokus. Alle 3 selskaber har igennem årene arbejdet parallelt i samme branche, med samme formål og med det samme e samme folk.

Grundlæggende set, er alle 3 selskaber opstået ud fra det behov, der var på det tidspunkt selskaberne blev grundlagt. Men i dag har behovet ændret sig og de forskellige services som hvert selskab har tilbudt, er blevet samlet til én unik leverandør.

I 2021 blev LUND E&C, GFS og FSCPH alle ISO 9001 certificeret for første gang.

LUND Engineers & Contractors A/S

.

I 2018 kunne LUND E&C fejre 20 år jubilæum og i den forbindelse blev ejerkredsen udvidet. Mikael Lund fik selskab af Rikke Lund Jensen og Diana Johansen, med henblik på et langsigtet generationsskifte. Alle 3 har siden været en del af ledelsesteamet.

LUND Engineers & Contractors A/S

.

I 2017 fik LUND E&C et mindre re-design af sit logo, som passede bedre i tråd med datterselskaberne GFS og FSCPH.

I årene 2014, 2015, 2016 og 2017 blev LUND E&C kåret som gazelle virksomhed af Børsen, som et bevis på mange års godt arbejde og udvikling.

Functional Safety Copenhagen

.

I 2014 blev Functional Safety Copenhagen ApS (også kaldet ‘FSCPH’) stiftet, som et datterselskab og under daglig ledelse af LUND E&C og GFS.

Formålet med firmaet var at afholde events udelukkende inden for emnet ”Functional Safety” samt skabe et netværk, hvor det var muligt at få afklaret relateret spørgsmål, finde praktiske løsninger samt produktvalg i lys af lovkrav – alt i alt med fokus på vigtigheden af ”Functional Safety”.

FSCPH kunne via deres events formidle den nyeste ekspertviden fra ind- og udland. Bl.a. ved afholdelse af FS Konferencen (et 2-dages event, der har været afholdt siden 2015) samt på FS Forum (et 1-dagsevent med ”Functional Safety” og netværk som omdrejningspunkt).

Global Functional Safety

.

I 2011 blev Global Functional Safety ApS (også kaldet ‘GFS’) stiftet, som et datterselskab og under daglig ledelse af LUND E&C.

Formålet med firmaet – som også var et rådgivende ingeniørfirma – var at tilbyde kunderne alle aspekter af ”Functional Safety” relateret til processer, udstyr og systemer.

GFS’ kunder var primært i olie & gas, den petrokemiske-, farmaceutiske- og energi / biomasseindustrien.
GFS fik skabt de optimale kompetencer og erfaringer, med TÜV Rheinland certificeret Experter og Ingeniører, der kunne derved assistere i alle faser af ”Functional Safety”-livscyklussen, der dækker design, vedligeholdelse og drift samt idriftsættelse og opfølgning.

LUND Engineers & Contractors A/S

.

I december 1998 startede Mikael Lund som selvstændig, et rådgivende ingeniørfirma, som hed LUND Engineers & Contractors A/S (også kaldet LUND E&C), med base i Horsens.

Med Mikael’s kompetencer som el-ingeniør og erfaring fra Olie- og gasindustrien, tilbød LUND E&C individuelle løsninger som optimerede og integrerede produktions-, sikkerheds-, miljø- og energihensyn – Alt i alt med fokus på at skabe sikre arbejdspladser. Firmaet arbejdede fra starten, med alt fra større projekter som totalentreprenør, til mindre konsulentydelser som projektrådgiver.

Igennem årene fik LUND E&C opbygget en solid projektportefølje indenfor procesindustrien, herunder den kemiske, olie- og gas, fødevare, metal, bioteknologiske samt den farmaceutiske industri. Hvorfor LUND E&C også havde formået at opbygge et større og erfarent team og flere specialister i alt fra el- og instrumentering til stål- og rørengineering, ATEX-specialister samt supervisors og HSSE-folk.

Kontakt os

Benyt vores kontaktformular og hør mere om hvordan vi kan hjælpe dig med værdiskabende teknisk sikkerhed.

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt.