I forrige uge havde vi igen fornøjelsen af at hjælpe en kunde i det smukke Norge.

Kunden ønskede hjælp fra GFS til facilitering af en LOPA (Layer Of Protection Analysis) på en del af deres super spændende anlæg. Deltagerne i LOPA Teamet viste sig at være de samme som vi flere gange har arbejdet med, og de er efterhånden ved at være godt trænet i LOPA metoden. Det var derfor et meget effektivt forløb, som gav mulighed for også at gennemføre en HAZOP på tre reaktorer for afvigelsen ”Korrosion”, som er særlig kritisk for netop det medie, der arbejdes med i det pågældende anlæg.

Selve teamet bestod foruden Facilitator og Skriver fra GFS, af 8 personer med forskellige kompetencer og ansvarsområder. Så udover at blive endnu bedre i brugen af risikovurderingsmetoderne, så blev de også en hel del klogere på hinanden og ikke mindst anlæggets design og virkemåde. Udbyttet af workshoppen var helt sikkert de lange – og krævende – dage værd.

Ved gennemførelse af risikovurderinger såsom What if, HAZOP og LOPA ”tvinges” teamet til at anvende metoder, der gør det muligt at betragte anlægsdesign / risici ud fra forskellige perspektiver, som til tider godt kan stride mod den naturlige måde at vurdere anlægget på.

Så foruden at skulle sidde stille i 8 sammenhængende timer ad gangen, gennemgå diverse tekniske data, se gennem den dansk / norske sprogbarriere, så skal teamet samtidig stille sig kritisk overfor sit eget design og tage ”worst -case-scenario” hatten på. Men fremadrettet er teamet langt mere rustet til at gennemføre / ajourføre disse risikovurderinger, hvilket gerne skal højne sikkerheden på sitet til gavn for både medarbejdere, ”naboer” og det omkringliggende miljø.

Det var nogle spændende og lærerige dage for alle, og til vores held har kunden et ret stort site med mange spændende medier, så vi er allerede ved at gøre klar til næste tur derop for facilitering af flere risikovurderinger.

”What has not been identified, can neither be assessed nor mitigated” er vores udgangspunkt og vi bliver heldigvis aldrig trætte af spændende opgaver, gode kunder og super engagerede teams. Så hvis du har brug for vores support og assistance, så tøv ikke med at tage fat i os.