I år bliver vores virksomhed 10 år gammel og sikke en rejse. Fra det stille hjørne, hvor den lige skulle lære at stå på egne ben, til en rebel, der ønsker at råbe hele verden op. Og så frem til i dag: en moden virksomhed, der er landet solidt med mange spændende kunder og samarbejdspartner. De sørger allesammen for at holde os til ilden, og hjælper med hele tiden at udvide vores kompetenceområder.   

Global Functional Safety startede, da vi så behovet for at udbrede kendskabet og vigtigheden af Functional Safety med fokus på processikkerhed. Det er altid en udfordring at gøre op med gamle normer og tilgange. For 10 år siden, var der ikke mange der interesserede sig eller kendte til Functional Safety. Heldigvis ser verden helt anderledes ud i dag, både hvad angår virksomheder men så sandelig også myndighederne – Functional Safety is here to stay! 

For at fastholde fokus på Functional Safety, har vi valgt en aktiv deltagelse i standardiseringsarbejde (DS), hvor vi kan være med til at gøre en forskel og påvirke udviklingen i industrien. Det giver os mange fordele og styrker vores mål i at skabe sikre arbejdspladser.  

Global Functional Safety står også for at udbyde mange forskellige kurser, både virksomhedsspecifikke og specialiserede. Her har vi kunne se hvordan øget ”awareness” har medført positive ændringer rundt omkring, hvilket igen har gjort anlæggene mere sikre for både miljø og mennesker.  

I 2014 startede vi ”på forsøgsbasis” Functional Safety Copenhagen (FSCPH). En non-profit konferencevirksomhed, med formål at drive konference, der gerne skulle gøre Functional Safety mere håndterbar og let tilgængelig. Ønsket var vidensdeling og at bringe praktisk håndtering nærmere slutkunden. Det var, og er stadig den største Functional Safety konference i Norden, med stor tilslutning af både slutbrugere, teknikere, rådgivere og eksperter. Målet er at afholde FSCPH konference hvert 2 år og sideløbende afholde vidensdelingsdage (Functional Safety Forum) med fokus på at netværke og diskutere de udfordringer og løsningsforslag, som Functional Safety medfører hos de enkelte.    

Vores kernekompetencer er maskin- og processikkerhed samt ATEX, og vi stræber hele tiden efter at blive bedre. Derfor er vi stolte af, at vores lille virksomhed rummer 2 TÜV Rheinland certificerede eksperter, som de eneste i Danmark. Det blærer vi os nogle gange med – bær over med os – vi kan ikke lade være! Til gengæld blærer vi os sjældent med, at vi arbejder med nogle af Danmarks både største, men også med Danmarks mest spændende virksomheder. 

Mange ting sker på 10 år, og hvor det primære fokus tidligere var på det sorte guld – olie & gas, er alternative energiformer nu begyndt at vinde frem, men også de har brug for sikkerhed. De har brug for vores kompetencer. Derfor er det heller ikke tilfældigt, når I møder os ifm. projekter der omhandler de grønnere energiformer.  

Vi dækker bredt, hvilket gør at vi kan rumme vores mange spændende og forskelligartede kunder og samarbejdspartnere, for uden jer, kunne vi ikke fejre vores 10- års fødselsdag. 

Vi kommer ikke til at gøre noget stort ud af dagen, men I er altid velkomne til at besøge os og få en kop kaffe eller te – det er heldigvis blevet helt muligt igen.